login vsi company logo login vsi company logo 250x40
header-03.jpg

Launched Sessions not updating

  • AMDC.au
  • AMDC.au's Avatar Topic Author
17 Apr 2015 08:08 #2427

Hi,

We are experiencing the following issue (see screenshot below)
The number of launched sessions does not update, which causes the test to run indefinitely, as the console never registers that the last session has launched successfully, and it never logoff the target users.



Any help will be greatly appreciated

Attachments:

Please Log in to join the conversation.

  • AMDC.au
  • AMDC.au's Avatar Topic Author
20 Apr 2015 02:11 #2428

Hi,

Some troubleshooting has determined the following:

  • The launcher machines are not creating the launchername_##1_##10_##0.txt file in the %VSI_Share% \_VSI_VSI_Logfiles\TestName\Monitor\LaunchedSessions folder
  • I can confirm this does not occur on Login VSI 4.1.2 and that the launcher account permissions have full access rights to the above directory.

Any help will be much appreciated

Please Log in to join the conversation.

  • AMDC.au
  • AMDC.au's Avatar Topic Author
20 Apr 2015 02:34 #2429

I have isolated this to the 4.1.3 launcher agent. If I run the 4.1.2 launcher agent, this works as expected.

This is fine as a workaround, but lets hope Login VSI addresses this via a patch to 4.1.3

Please Log in to join the conversation.

More
20 Apr 2015 09:35 #2430

AMDC,

Thanks for the notification.
We are aware if this issue and the dev. team is looking for a solution.
This is indeed happening with version 4.1.3. only in certain combinations.

Combinations:
- when {domain} is used in the command line for connecting to targets
- when a 'backslash' is used in front the {username} in combination with {domain} string
- other {domain}\{username} combinations

Problem in short: the 'backslash' in front the {username} and behind {domain} is being used to write files, in most/some cases.

Work-around: use "@" instead of "\".
Example: {domain}@{username} or {username}@{domain}

Please Log in to join the conversation.

  • martyl
  • martyl's Avatar
24 Apr 2015 20:24 #2441

Omar wrote:

AMDC,

Thanks for the notification.
We are aware if this issue and the dev. team is looking for a solution.
This is indeed happening with version 4.1.3. only in certain combinations.

Combinations:
- when {domain} is used in the command line for connecting to targets
- when a 'backslash' is used in front the {username} in combination with {domain} string
- other {domain}\{username} combinations

Problem in short: the 'backslash' in front the {username} and behind {domain} is being used to write files, in most/some cases.

Work-around: use "@" instead of "\".
Example: {domain}@{username} or {username}@{domain}

We are not using "\" in our command line but are still seeing launcher sessions as "0":

We use the following for our command line:
"{VSISHARE}\_VSI_Binaries\Connectors\RDPConnect.exe" /server {server} /user {username} /password {password} /nowarning

We see launched sessions as 0:




Thanks.

Attachments:

Please Log in to join the conversation.

More
24 Apr 2015 22:00 #2442

Hello Martyl,

Can you send the raw data for this test to us? Either attach it as a zip file to a reply here on the forum or email it to support. You can find the raw data in the _VSI_Logfiles folder. Zip the entire folder corresponding to the test where you have this issue.

Please Log in to join the conversation.

  • martyl
  • martyl's Avatar
24 Apr 2015 22:24 #2443

Hello, Please find the attached zip file.
Thanks,
MartyL

Please Log in to join the conversation.

More
24 Apr 2015 22:39 #2444

MartyL,

It looks like the forum didn't allow you to attach the file. Was it one of the allowed file types? Can you rename it to one of the allowed file types, like txt?

Please Log in to join the conversation.

  • martyl
  • martyl's Avatar
24 Apr 2015 22:48 #2445

I will try to upload again (this time with insert). It is a zip file.

Please Log in to join the conversation.

More
24 Apr 2015 22:49 #2446

I don't see it. Please email us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. please.

Please Log in to join the conversation.

  • martyl
  • martyl's Avatar
24 Apr 2015 22:57 #2447

Looks like the the file is too large for me to upload (70 MB) ; is there an FTP link I can load the file to?

Please Log in to join the conversation.

More
24 Apr 2015 23:04 #2448

Yes but I won't post it on a public forum. Please email us.

Please Log in to join the conversation.

  • martyl
  • martyl's Avatar
29 Apr 2015 20:45 #2459

Ok, thanks. The file has been uploaded to your FTP site.

Please Log in to join the conversation.

More
30 Apr 2015 22:16 #2460

It looks like the problem is caused by the following:

  • In 4.1.3 we've added the username to the file name of the log file that is created when a session is launched.
  • The username field might contain invalid file name characters when the domain\username format is used in the username field.
  • The launcher agent also doesn't resolve {count} or any variable for that matter for the purpose of creating this file.
In your case the slash in your count variable triggered this issue. You have 2 options to work around this:
  • Ignore the issue. The management console will show wrong timers for last session launched and time until logoff command triggered. But that won't affect the test. Once the test is started the management console simply shows informational data. It doesn't influence the actual test.
  • Use a CSV file instead. The problem with your configuration is the slash in the count variable. By using a CSV file you can avoid having to use the slash.

Attachments:

Please Log in to join the conversation.

Start Delivering the Best End User Experience Today

Request a Demo

Login VSI, Inc.

3945 Freedom Circle
Suite 670
Santa Clara, CA 95054

Phone: +1 408 899 7418

300 Tradecenter
Suite 3460
Woburn, MA 01801

Phone: +1 408 899 7418

Login VSI B.V.

De Entree 85
1101 BH Amsterdam
The Netherlands

Phone: +31 20 705 1200